World Cleanup Day | The Leaf

World Cleanup Day

Op zaterdag 21 september is het World Cleanup Day!

World Cleanup wat? Op World Cleanup Day wordt wereldwijd het zwerfvuil opgeruimd.

157 landen, meer dan 18 miljoen vrijwilligers en 1 dag om de planeet op te ruimen. Of proberen toch… want laten we eerlijk zijn, er is wel wat werk. ?  

Wat kunnen we zelf doen om het zwerfvuil tegen te gaan? We hebben enkele tips verzameld om het afvalverbruik te verminderen. Het uiteindelijke doel: we gaan voor zero-waste! Dit is goed voor het milieu, maar ook voor jezelf! Je vermindert je afvalverbruik, je meet jezelf nieuwe en gezonde gewoonten aan en je bespaart centjes.

Onze tips:

  1. Zeg neen tegen rietjes
  2. Gebruik een herbruikbare drinkfles
  3. Maak je eigen lunch met de restjes in je frigo
  4. Gebruik herbruikbare containers voor je lunch
  5. Gebruik kraantjeswater
  6. Gebruik stoffen zakdoeken in plaats van papieren zakdoeken
  7. Recycleer papier, karton, petflessen en meer
  8. Neem af en toe de fiets of ga op wandel
  9. Vergeet niet je herbruikbare tassen mee te nemen naar de supermarkt
  10. Winkel lokaal en in je buurt  

 

Zelf hebben we ook al heel wat stappen ondernomen om onze ecologische voetstap te verkleinen. Je leest er hier alles over. Daarnaast voorzien we op het park ook verschillende milieubewuste services:

Er werden veilige fietspaden aangelegd en we hebben fietsenstallingen voorzien op de hele site. Zo kan je veilig en zonder problemen met de fiets komen winkelen. Elektrische fietsen kunnen bovendien opgeladen worden voor de winkels. Is de bandenspanning van jouw fiets wat laag? Dan kan je je fietsbanden oppompen aan onze e-tree, de boom met zonnepanelen in het midden van de parking.  Kom je met een elektrische wagen naar The Leaf? Op onze parking zijn vier laadpunten voorzien. Ook hebben al onze retailers een green lease ondertekend waarin ze zich engageren om extra aandacht te besteden aan het milieu. Dit houdt onder andere in dat ze hun afval-, water- en elektriciteitsconsumptie zo veel als mogelijk beperken in alle omstandigheden.

Ga de challenge aan en ga voor zero waste. Doe dit thuis, op school, je werk… En samen zorgen we voor een betere wereld.

 


Volg ons op social media!