Win een ecologisch pakket t.w.v. € 100! | The Leaf

Win een ecologisch pakket t.w.v. € 100!

Ontdek welke inspanningen we doen om water te besparen en maak kans op een ecologisch pakket t.w.v. € 100!

Zondag 22 maart is het Wereldwaterdag.

Een glas kraantjeswater drinken, water koken voor pasta, een douche nemen. Voor ons is het allemaal vanzelfsprekend, maar dat is het niet voor iedereen. Daarom kan het geen kwaad om af en toe even stil te staan bij de impact van water op ontwikkeling en het belang van duurzaam waterbeheer.

Ook wij proberen ons steentje bij te dragen aan een duurzaam beheer van water. Ontdek hieronder hoe we dit doen: 

Wadi’s? Het hemelwater voeren we via een hemelwaterriolering af naar een wadi waar het kan infiltreren in de bodem of vertraagd afgevoerd kan worden naar het oppervlaktewater. Op die manier voorkomen we dat schoon water naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie gaat en vullen we het grondwater aan.

Waterdoorlatende klinkers? Er is gekozen voor waterdoorlatende klinkers om het regenwater in de ondergrond te laten infiltreren. Door een afwisselend kleurenpatroon vervangen we de verfmarkering tussenin. 

 

Nog enkele tips om bewust om te gaan met jouw waterverbruik:

  • Gebruik een beker als je je tanden poetst. Als je de kraan gewoon laat lopen, verbruik je 12 liter water. Dat is meer dan een volle emmer.
  • Verzamel de afwas. Doe liever één grote afwas dan tien kleintjes.
  • Doe de kraan dicht als je je scheert of inzeept onder de douche.
  • Moet je veel koud water laten lopen vooraleer je warm water hebt? Vang dat water op en gebruik het om bijvoorbeeld je planten water te geven.
  • Water uit de kraan is veel goedkoper dan flessenwater én zeker zo gezond. Wist je dat 1 fles water evenveel kost als 300 liter kraantjeswater?

Bij The Leaf Shopping Ternat kan je ontspannen shoppen met aandacht voor het milieu. Ontdek hier nog meer inspanningen die we leveren om het milieu te beschermen. Vertel me meer!

 

We hebben ook twee ecologische pakketten samengesteld die jij kan winnen!

  • Prijspakket 1 ter waarde van € 100: een dopper (waterfles), een sportdop dopper, 2 stasherbags, een Owell waterfilter, 2 broodzakken, een ecologische koffietas, bamboe rietjes, Bee’s Wrap
  • Prijspakket 2 ter waarde van € 100: een dopper (waterfles), 2 bamboe tandenborstels, een eco lunch box, pleisters uit biokatoen, een BRITA waterfilter, een herbruikbaar netje voor groenten en fruit, bamboe wattenstaafjes

Surf snel naar onze wedstrijdpagina en beantwoord de bijhorende wedstrijdvragen. Je kan deelnemen tot en met zondag 22 maart. De winnaars worden persoonlijk gecontacteerd op maandag 23 maart.

 


Volg ons op social media!