Week van de Bij | The Leaf

Week van de Bij

Van 30 mei tot en met 6 juni is het Week van de Bij, een prikkelweek voor positieve acties rond bijen en het leefmilieu. Wist je dat de bijen zorgen voor al onze lekkere groenten en fruit? Het is daarom belangrijk dat we ze goed verzorgen! 

Ook op The Leaf hebben we aandacht voor de bijen en groenaanleg in het algemeen. Zo zorgen we voor groene buffers en plaatsten we een insectenhotel zodat de insecten kunnen schuilen voor het slechte weer, ze ruimte hebben om eitjes te leggen en een plek hebben om te overwinteren. Dit alles zorgt voor een betere biodiversiteit. 

Maar we willen meer doen. In het teken van de Week van de Bij komen op zaterdag 5 juni 2 imkers langs op The Leaf. Aan hun infostand zal je alles kunnen leren over de bijen en je zal er ook heerlijke verse honing kunnen kopen. De imkers zullen er zijn van 10 uur tot 13 uur.

Van 11 uur tot 16 uur zal ook Sofie The Leaf aanwezig zijn en ze komt niet alleen! Samen met Lola de Bij zal ze heerlijke honingsnoepjes uitdelen. 

Hopelijk tot dan! 

Wil je graag meer info over de Week van de Bij? Neem dan hier zeker een kijkje. Word samen met Britt Van Marsenille en Dominique Persoone een echte bijenheld. 


Volg ons op social media!