Week van de Bij op The Leaf | The Leaf

Week van de Bij op The Leaf

Van zondag 29 mei tot en met zondag 5 juni is het Week van de Bij. In die week wordt extra aandacht gegeven aan het belang van bijen voor onze leefomgeving. Want het gaat niet zo goed… De bijen hebben het steeds moeilijker om te overleven door de vele bebouwing. Daarom is de slogan dit jaar: minder beton, meer bijen! Meer bloemen, planten en bomen zorgen voor meer voedsel voor bijen. 

Met The Leaf Shopping Ternat willen we ook graag ons steentje… of eerder bloemetje bijdragen. Daarom organiseren we op donderdag 2 en vrijdag 3 juni rondleidingen op The Leaf voor de scholen in en rond Ternat. We nodigen onder meer lokale imkers uit die de kinderen alles zullen leren over bijen. De kinderen zullen kunnen proeven van lekkere honing, een echte bijenkast van dichtbij zien en tips krijgen hoe we beter voor de bijen kunnen zorgen. 

Op zaterdag 4 juni is het aan jullie! We organiseren namelijk een leuke dag met heel wat animatie en informatie. Kom een kijkje nemen tussen 10 uur en 18 uur.

Wat mag je verwachten? 

  • We delen mooie plantjes uit aan de eerste 1.000 bezoekers. Wees er dus op tijd bij. 

  • In de namiddag, tussen 14 uur en 17 uur, krijgen we bezoek van een echte imker. Aan de infostand kan je heel wat te weten komen over bijen én kan je ook lekkere verse honing kopen. 

  • De kinderen zullen kunnen spelen, springen en zich laten schminken. Een ballonartiest zal hen verrassen met mooie creaties. 

  • We krijgen bezoek van Sofie The Leaf en Lola De Bij! 

Ben je er ook bij? 

Neem zeker ook een kijkje op de website van Week van de Bij voor nog meer informatie en tips: https://www.weekvandebij.be/


Volg ons op social media!