Bijendag op zaterdag 3 juni | The Leaf

Bijendag op zaterdag 3 juni

Op zaterdag 3 juni hebben we bij-zzzonder leuke activiteiten en honingzoete avonturen gepland staan. We organiseren een Bijendag in kader van de Week van de Bij. De Week van de Bij vindt dit jaar plaats van zondag 28 mei tot en met zondag 4 juni. 
In die week wordt extra aandacht gegeven aan het belang van bijen voor onze leefomgeving, want het zijn onmisbare bestuivers van onze gewassen, fruit en wilde planten. Maar… ze hebben het steeds moeilijker om te overleven. 

Ook wij dragen ons steentje bij. Op The Leaf hebben we splinternieuwe bijenkasten laten plaatsen. Ze functioneren als een B&B voor bijen, waar ze kunnen rusten en zich tegoed kunnen doen aan de lekkerste bloemen in de buurt. Benieuwd? Je vindt ze terug in de speelweide. 

Maar dat is nog niet alles! Op zaterdag 3 juni organiseren we een waanzinnige Bijendag om de Week van de Bij te vieren. Van 11 uur tot 17 uur zal er van alles te beleven zijn. Dus zorg dat je erbij bent!

Wat staat er op het programma? 

  • De imkerbond van Pajottenland komt langs. Met hun infostand zullen ze je alles kunnen vertellen over bijen en hoe je kunt helpen. Bereid je voor op een overvloed aan zoemende feitjes en grappige weetjes.
  • Het lekkerste gedeelte van de dag: een unieke honingproeverij! Maak van de gelegenheid gebruik om je smaakpapillen te verwennen met deze ambachtelijke lekkernij.
  • De kinderen zullen kunnen spelen, springen en zich laten schminken. Ook Sofie The Leaf en Lola De Bij zijn van de partij om samen op de foto te gaan. Als kers op de taart kunnen ze zelf ook een eigen button maken als aandenken aan deze geweldige dag. De perfecte manier om hun liefde voor bijen te tonen.

Ben jij er ook bij? Kom langs op zaterdag 3 juni tussen 11 uur en 17 uur en beleef een onvergetelijke dag vol plezier en bijzondere ontdekkingen.

Neem zeker ook een kijkje op de website van Week van de Bij voor nog meer informatie en tips: https://www.vlaanderen.be/week-van-de-bij


Volg ons op social media!