5 praktische tips waardoor je duurzamer kan gaan leven! | The Leaf

5 praktische tips waardoor je duurzamer kan gaan leven!

Vandaag is het #duurzamedinsdag! Vraag je je soms ook af hoe jij je steentje kan bijdragen? Goed nieuws, je hoeft heus niet vegan te worden of zelfvoorzienend te leven om daar verandering in te brengen. Alle beetjes helpen! Ontdek onze 5 praktische tips die je in een handomdraai kan toepassen in je dagdagelijkse leven.

  • Maak een maaltijdplanning

Maaltijdplannen is zeer duurzaam omdat je veel minder eten verspilt. Bovendien kan je er heel wat centjes door besparen omdat je gerichter boodschappen kan doen. Inspiratie nodig? Op de website van Albert Heijn (https://www.ah.be/allerhande) vind je heel wat leuke, gemakkelijke en lekkere recepten! 

  • Weg met aluminiumfolie of plasticfolie

Al gehoord van food huggers of stasher bags? Dankzij deze handige zakjes kan je gemakkelijk eten bewaren en ban je voortaan aluminium- en plasticfolie uit je huis. De producten zijn gemakkelijk in gebruik en zien er nog leuk uit ook.

  • Kouder of warmer?

Zet je vriezer en koelkast niet te koud. Het hoeft echt niet súper koud te zijn om het eten goed te bewaren. Ook je wasmachine wast de vlekken er heus wel uit als je kleren minder warm worden gewassen. Wist je bovendien dat een droogkast heel wat energie verbruikt? Laat je was dus eens meer drogen op het droogrek en je bespaart hier ook nog geld mee uit.

  • Maak een seizoenskalender

Op zoek naar een leerrijke activiteit met de kids? Maak samen een kalender waarbij je alle soorten fruit en groenten in de juiste periode plaatst. Zo koop je steeds seizoensgebonden producten, wat beter is voor het milieu en jouw portefeuille. 

  • Save water!

Je kent het wel: het duurt altijd even voor water warm wordt. Vang het koude water op en gebruik dit het bijvoorbeeld voor de planten. 

 

Duurzaamheid op The Leaf. 

Ook op The Leaf doen we ons best om de ecologische voetstap te verkleinen. Er werden onder meer veilige fietspaden aangelegd en we hebben fietsenstallingen voorzien op de hele site. Elektrische fietsen kunnen bovendien opgeladen worden voor de winkels. Is de bandenspanning van jouw fiets wat laag? Dan kan je je fietsbanden oppompen aan onze e-tree, de boom met zonnepanelen in het midden van de parking.  Kom je met een elektrische wagen naar The Leaf? Op onze parking zijn vier laadpunten voorzien. 

Daarnaast hebben al onze retailers een green lease ondertekend waarin ze zich engageren om extra aandacht te besteden aan het milieu. Dit houdt onder andere in dat ze hun afval-, water- en elektriciteitsconsumptie zo veel als mogelijk beperken in alle omstandigheden.

Meer info vind je ook terug op onze website: https://theleaf.be/over-the-leaf/

Ga de challenge! Doe dit thuis, op school, je werk… En samen zorgen we voor een betere wereld.

 


Volg ons op social media!